duminică, 17 octombrie 2010

Un singur drum...

Viaţa este într-adevăr un joc în care ne naştem cu o singură şansa la supravieturire.

Diferenţa dintre joc şi viaţă este că în realitate avem sentimente, avem vise şi avem speranţe. Visăm la tot ce e frumos . Sperăm la o rază caldă şi firavă a soarelui care să ne atingă sufletul şi să ne încălzească pe cât posibil inima . Simţim durerea şi sperăm ca tot ea să ne vindece rănile provocate de cei răi . Păşind cu nesiguranţa şi revenind la realitate , acest lucru este imposibil . Acea rază care reprezintă speranţa arzătoare nu ne poate trata durerea . Noi suntem cei care deţinem controlul asupra noastră.

Suntem singurii care putem schimba ceva în propria viaţă .

Nu întotdeauna aplicăm medicamentul potrivit dar totuşi încercăm.Atunci când totul se prăbuşeşte în jurul nostru , încercăm să ne consolăm . " Mâine va fi mai bine" " Trece.. o să fie bine " " Tot răul spre bine.. "

Optimismul este suprem.. doar că uneori ne trădează. Putem rosti toate acele citate de mai sus ajutându-ne să ne ridicăm de la pământ dar oare.. funcţionează în orice situaţie?

De ce ne place să ne amăgim singuri? De ce unii oameni speră la mai mult decât se poate? De ce întotdeauna oamenii au căutat perfecţiunea? De ce unele persoane nu vor să vadă fericirea de lângă ele şi pleacă în căutarea alteia? Aş putea continua cu o infinitate de întrebări fără răspuns însă…

Mă doare să văd că deşi doar noi ne putem ajuta totuşi nu putem.

" Aş prefera să fiu un laş decât un om curajos pentru că răneşti oamenii atunci când eşti curajos. " ~ E. M. Forster

Mulţi spun că a fi optimist înseamnă a fi fericit . Poate că pentru ei aşa este.. dar eu văd lumea cu alţi ochi . De ce să mă amăgesc spunând că totul va fi bine ştiind că nimic nu se va schimba? Prefer să fiu realistă chiar dacă de multe ori ajung la pesimism; dar ştiu că dacă se va schimba ceva la care nu mă aşteptam, atunci voi fi de două ori mai fericită decât cel care a sperat şi a sperat şi a tot sperat la acel moment în care cerul îi va zâmbi din nou .

Iubim, ne implicăm în poveşti de tot felul şi suferim alături de prieteni . Zi de zi învăţăm cum să trecem prin fiecare " nivel " al " jocului " în care ne-am născut . Unii reuşesc , alţii nu .

Suntem oameni, iar oamenii au vise. VISĂM . Putem visa şi trebuie să ne ajutăm cu acest lucru. Pentru că am învăţat ca visele hrănite cu dragoste înfloresc şi uneori chiar devin realitate. Atunci când ştii că într-adevăr merită, poţi să speri.

Defectul meu şi cu siguranţă nu sunt singura fiinţă care face acest lucru este că mă implic trup şi suflet în fiecare etapă a vieţii . Trăiesc intens fiecare secundă care trece pe lângă mine şi de cele mai multe ori ajung a fi rănită .

" Dragostea nu este doar un zâmbet , nu este doar o floare, dragostea este un suflet rănit şi apoi vindecat de altul " ( Octavian Paler )

Deşi poate că nu sunt în măsură să dau sfaturi tuturor , aş vrea totuşi să spun că.. înainte să ai încredere în ceilalţi trebuie ai încredere în tine . Iar după ce eşti sigur de puterile tale şi ştii că poţi supravieţui singur printre oamenii cu suflet rece , poţi continua să cauţi pe cineva pe care simţi că te vei putea baza . Nu te încrede niciodată în totalitate deoarece - din păcate - oamenii se schimbă ; şi se schimbă exact în momentele în care ai cea mai mare nevoie de ei sau atunci când nu te aştepţi .

Învaţă să lupţi în viaţă ! Învaţă să ştii când şi cu cine să fii dur .

Rănile sufletului se deosebesc de celelalte prin aceea că se acoperă,dar nu se inchid;mereu dureroase,mereu gata să sângereze când le atingi,ele rămân în inima vii şi deschise...." ( Alexandre Dumas )

Ai grijă de sufletul tău,
Maria

3 comentarii:

  1. tu tre sa scrii cat mai des posibil:X
    Si inca ceva:viata e ca un joc...atunci,se pot pune parole?exista coduri ce te fac invincibil?invizibil?...bine ar fi

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh... multumesc ! >:D<
    Din pacate nu.. dar stiu ca ne putem schimba [macar putin] destinul cu lucrurile pe care le facem si prin ceea ce spunem.. Asa ca... gandeste de doua ori inainte sa spui / sa faci ceva !
    Ai grija de sufletul tau >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu este defect sa te implici, e chiar o virtute..pentru ca pana la urma iti va rasplati bunul Dumnezeu candva, totul este notat.. fiecare pas facut, fiecare lacrima depusa:).

    Si stii cum se zice.."Se intampla adeseori ca prieteni nostrii sa lucreze spre pierzarea noastra, iar vrajmasii nostri spre binele nostru"..:)

    Pace:D

    RăspundețiȘtergere